Джак Дрейпър и Иржи Лехечка стигнаха до финала на тенис

...
 Джак Дрейпър и Иржи Лехечка стигнаха до финала на тенис
Коментари Харесай

Джак Дрейпър и Иржи Лехечка ще спорят за титлата в Аделаида

 Джак Дрейпър и Иржи Лехечка стигнаха до финала на тенис шампионата на твърди кортове от сериите АТП 250 в Аделаида. Британецът победи Александър Бублик (Казахстан) в два сета - 7:6 (2), 6:4, с цел да си подсигурява присъединяване на финала на шампионата по тенис в Аделаида. За Дрейпър това е 13-а победа в последните 15 мача.

Дрейпър ще се опита да направи по-силен сезон в този момент спрямо предходната акция, когато след едно мощно начало, след това огромна част от годината беше съкратена от травми. Но той се възвърне, с цел да приключи добре 2023-а, в това число натрупа близо половин милион паунда от наградния фонд, като завоюва Ultimate Tennis Showdown в Лондон предишния месец.

И придвижи тази си добра форма, с цел да победи през днешния ден поставения под номер 8 казахстанец Бублик и да стигне до мач за купата против Иржи Лехечка (Чехия).

" Беше сложен мач през днешния ден против човек, който е доста непредсказуем. Наистина съм удовлетворен от метода, по който играя сега ", съобщи Дрейпър след мача. Той в действителност беше и доста по-агресивен в мача, което му обезпечи и триумфа. Но също по този начин беше много по-прецизен във значимите и основни моменти в срещата и по-специално в тайбрека на първия сет, който завоюва със 7:2, и на втория за малко повече от час и половина.

Чехът Лехечка, който е подложен под №7 в cхемата на шампионата, нямаше особени проблеми против представителя на Съединени американски щати Себастиан Корда и го победи с 6:2, 6:1. Ако стане първенец в Аделаида, за 22-годишният Лехечка това също ще бъдепърва купа в кариерата в шампионат от АТР.
 Водачът в схемата отпадна в Аделаида
Водачът в схемата отпадна в Аделаида

Томи Пол загуби от Джак Дрейпър в два сета
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР